Surfa Säkert med ID-skydd

IT-säkerhet och att surfa säkert är på tapeten, med ID-skydd kan du hålla dig hyfsat lugn när det gäller att skydda dina kontouppgifter på nätet. Säker surfning är ganska viktigt då det nu för tiden är väldigt vanligt med olika typer av bedrägerier på nätet. Din identitet blir hela tiden granskad av olika onlinesystem, som t.ex. Google och Facebook.

Hur löser jag ID-skydd?

Det finns flera onlinetjänster som syftar till att skydda dig när du surfar. De håller koll på din mejladress och varnar dig om den dyker upp i något känt hackerregister eller databas över hackade lösenord och varnar dig om något oväntat skulle inträffa. Tjänsterna finns i olika kostnadssegment, men räkna med att betala några hundralappar i månaden. En investering som är väl värd sin kostnad tycker jag i alla fall. Det är inte roligt att bli bestulen på sin identitet och upptäcka att någon har lånat en massa pengar i ditt namn.

Hur surfar jag säkert?

Det finns flera metoder och strategier du kan ta till för att surfa säkert och skydda din identitet på nätet. Ett sätt är att använda en browser som heter TOR den är skapad för att skydda identiteten hos den som använder den och avslöja så lite som möjligt. Den används av både hackare och säkerhetspersonal över hela världen. All de här åtgärderna syftar till en sak, att låta dig använda Internet på ett tryggt och säkert sätt, oftast fungerar det även genom ett mobilabonnemang. Ett tips är att kolla in billiga mobilabonnemang för att inte betala för mycket.

Se över dina lösenord

Det kan också vara vettigt att se över dina lösenord så att du använder så krångliga ord som möjligt. Du bör också där det är möjligt aktivera tvåstegsverifiering. Det fungerar så att du förutom att ange ditt lösenord även t.ex. skriver in en telefonkod som skickas till din mobiltelefon när du loggar in. Det gör det betydligt mer komplicerat att komma åt dina konton. Om du följer alla råd som ges så kommer du att kunna känna dig säker när du surfar och du behöver inte heller dela med dig av allt du gör till en massa reklamtjänster. Och det i sig är ju en stor fördel.

Obegränsad surf och aktiviteten

De flesta mobilabonnemang och bredband har idag obegränsad surf och det leder till att vi spenderar allt mer tid online. Därför kan det vara viktigt att man ser över säkerheten innan man blir kapad. I den här guiden har vi gjort vårt yttersta för att ge dig ett par verktyg som förhoppningsvis kommer hjälpa dig.

Lämna en kommentar