Skydda dig mot nätmobbning

Nätmobbning blir vanligare och vanligare. Ingen går säker längre då nästan alla, och speciellt ungdomar har nätprofiler och använder sig av smartphones. Går det att skydda sig mot detta “virus” som har spridit sig så vitt och brett? Ja det går att skydda sig!

Nätmobbning

Men framför allt så måste vi jobba tillsammans för att stoppa dess spridning. Detta är viktigt då dem som blir utsatta för nätmobbning ofta får permanenta emotionella skador och vissa har till och med tagit sitt liv.

Så vad kan vi göra?

Först och främst bör vi inte ge ut privat information på skumma sidor. Om du kan undvika det helt och hållet och aldrig ge ut privat information på nätet är det bäst. Berätta inte ditt lösenord för någon, inte ens din bästa vän. Byt dessutom lösenord med jämna mellanrum.

Får du en negativ kommentar så svara inte på den. Om du svarar är det bara större risk att du får fler.

Denna video uppmanar oss alla att om vi ser att någon blir nätmobbad så måste vi göra något åt det. Stå inte bara och se på. Om du känner att det som händer är fel, finns det säkert många fler som känner precis som du. Om du tar första steget är det stor chans att någon annan hakar på. Så våga ta första steget! Rapportera det elaka inlägget, våga säga emot, och ännu bättre, bli den mobbades vän.

Skrivet av: https://elscooterrea.se/

Lämna en kommentar