Skydda dig mot hackerattack

I en allt mer uppkopplad värld där information cirkulerar och avtal sluts digitalt finns det risk för både privatpersoner och företag att råka ut för en hackerattack. Typ av attacker kan variera från att ett system blir bombarderat med trafik och på så vis överbelastas och slutar fungera, till att känslig information i form av kontouppgifter eller läkarjournaler stjäls från bankers eller myndigheters databaser.

Till exempel rapporteras det att Jönköpings län utsätts ofta för nätattacker, och det pågår en ständig kamp med att uppdatera IT-säkerheten hos företag för att skydda från de senaste hoten.

Skydda dig mot hackerattack

Just det faktum att fler tjänster blir digitala, och folk i allmänhet skaffar sig större internetvana, gör att nya risker skapas kontinuerligt. Det kan liknas vid ett katt och råtta-lek, där en ny hackerattack leder till uppdatering av säkerheten, men snart kan en ny typ av attack upptäckas och den i sin tur åtgärdas.

Det svåra är att förutse svagheterna i ett säkerhetssystem och kunna skydda sig innan en attack händer. Detta ställer stora krav på kreativitet och kunskap, och ofta anställs före detta hackare för att jobba åt “den andra sidan”, det vill säga utforma försvar mot andra hackers.

Siter som ofta utsätts för hackeratacker

Här är en lista på några sitetyper som oftare än andra brukar utsättas för olika sorters attacker:

  • casinositer
  • banksiter
  • sociala nätverk
  • e-butiker

Lämna en kommentar