Framtiden för ehälsa

Har du någon gång tänkt på vad ehälsa är för något? Vad menas med detta begrepp? Målet med ehälsa är att uppnå och upprätthålla hälsa med hjälp av digitala verktyg, t.ex. Psykologtjänster.

E-hälsa

Dessa tjänster handlar bland annat om digitala tidsbokningar, e-recept och e-journaler. Vi lever i en digital värld, det finns inte mycket man inte kan göra via datorn eller mobiltelefonen. Det pågår en snabb utveckling av olika hälsotjänster och applikationer ute i företagsvärlden, men på sjukhus och vårdcentraler går det långsammare. Men detta är på väg att ändras.

Skåne ska bli bäst i landet på ehälsa

Skåne ska bli bäst i landet på ehälsa, en tredjedel av Skånes befolkning har någon gång använt Region Skånes digitala e-tjänster och år 2017 är året då det stora “ehälsolyftet” kommer att äga rum. Det betyder bland annat att alla vårdcentraler kommer att ha ett basutbud av e-tjänster, för att boka tider och för att förnya recept. Målen för 2017 är bland annat att alla ska kunna boka tider genom 1177.se på vårdcentraler.

Digitala provsvar ska skickas och på fyra sjukhus i Skåne kommer självincheckning via en terminal att testas och en app för incheckning. Alla dessa verktyg är till för att det ska gå smidigare och enklare när man kommer i kontakt med vården. En sak är säker, ehälsa är här för att stanna!

Lämna en kommentar